Bæredygtig vision

Møns Feriepark ligger i et område, hvor alle naturværdierne er intakte, og efterkommer behovet for en aktiv, inspirerende og bæredygtig familieferie.

En fælles vision

Visionen bag Møns Feriepark er at etablere et bæredygtigt ferieprojekt, der føjer sig ind i området omkring Hjelm Bugt. Alle fællesarealerne skal integreres med den kuperede natur og dermed appellere til et publikum, som sætter natur og bæredygtighed i højsædet.

I planerne indgår også restaurant- og café-områder, med servering af morgenmad, brunch med mere. Samtidig er der god plads til fælles aktiviteter og oplevelser som intimkoncerter, foredrag og andre fritidsaktiviteter: alt sammen med udgangspunkt i den enestående natur og områdets mange muligheder.

Hør chefarkitekt Morten Schmidt
fra Schmidt Hammer Lassen fortælle mere
om de enestående ambitioner bag projektet her:

Afspil video

En oplevelse i verdensklasse

D. 14. juni 2017 blev Møn og de omkringliggende øer og vandområder, optaget i UNESCOs verdensomspændende netværk af biosfæreområder som det første af slagsen i Danmark. Man kan derfor roligt sige, at Møn, med sine 450 kvadratkilometer unik og artsrig natur, er i verdensklasse. 

En styrke for Møn og Vordingborg Kommune

Bag udviklingen af Møns Feriepark, som imødekommer bæredygtig og aktiv familieferie, står selskabet Cliffs of Denmark. 

Vordingborgs borgmester, Mikael Smed, er positiv overfor projektet, blandt andet fordi behovet for overnatningskapacitet på Møn er stigende:

Der er ingen tvivl om, at et bæredygtigt feriecenter kan blive en styrke ikke kun for Møn, men for hele Vordingborg Kommune. Bæredygtighed er et ”must” – ikke mindst på Møn, som har så mange eftertragtede og efterspurgte kvaliteter. Derfor glæder jeg mig over, at Cliffs of Denmark lægger vægt på netop bæredygtighed i de planer, som de har præsenteret for Vordingborg Kommune.

Mikael Smed

Vordingborg Kommune er ikke en del af selve projektet, men står bag plangrundlaget og de høringer, som kan bane vej for en mulig gennemførsel af ferieparken.

Det vil vi arbejde videre på med udgangspunkt i, at områdets naturværdier skal bevares. Dermed vil det være en optimal win-win situation for alle at have en bæredygtig feriepark i et område, hvor også naturværdierne er intakte. At netop det kan lykkes, vil uden tvivl føre til det bedste resultat for både Cliffs of Denmark og for Vordingborg Kommune.

Det vil bidrage markant til den vækst i overnatningskapacitet, som er meget efterspurgt på Møn, og opfylde det stadigt stigende behov, som mange har for at komme ud i naturskønne omgivelser og koble af med lange vandreture og andre udendørs aktiviteter på naturens præmisser.

Mikael Smed